Framtidens skole

Hvordan ser framtiden skole ut? Hvordan skal vi lære? Hva skal lærerne drive med?Kommer vi til å ha skoler i framtiden? Hvordan skal vi lære? Trenger vi egentlig å lagre kunnskap i hodene våre når all verdens kunnskap er noen tastetrykk unna? Og hva skal læreren drive med?

Forrige torsdag var vi med på innspilling av Forskningsrådets podkast Anvendt Science Fiction på Kulturhuset i Oslo under Forskningsdagene 2018 hvor temaet er "oppvekst".

Anvendt Science Fiction spinner tråder mellom fiksjon og forskning. Hvilke nyttige idéer presenterer fiksjonen, hvilke scenarioer bør vi styre unna og hva blir mulig med ny teknologi og forskning?

Sammen med Øystein Gilje, førsteamanuensis ved Institutt for lærerutdanning og skoleforskning ved Universitetet i Oslo, og June Mariann Breivik - avdelingsdirektør Kulturtanken, medlem i Teknologirådets ekspertgruppe for livslang læring, tidligere utviklingssjef for e-læring ved BIs Learning Lab. Internasjonalt ettertraktet foredragsholder og forfatter av boken "Læring i en digital tid".
Programledere: Kristoffer Robin Haug, Andreas Kjensli Knudsen

Link til podkast
-iTunes: https://itunes.apple.com/no/podcast/anvendt-science-fiction/id1292224856?l=nb&mt=2

-SoundCloud: https://soundcloud.com/user-84514810/anvendt-science-fiction-menneskekroppen